Om Jonas Klingberg

Jonas Klingberg

Hej!

Välkommen till BodyMoves hemsida. Tack för att du tar dig tid att surfa runt här och förhoppningsvis får jag möjligheten att träffa dig på en av mina kurser eller klasser. Här hittar du en kort resumé av vad jag gjort under mitt yrkesverksamma liv hittills och längst ner några ord om hur jag kom i kontakt med dansen.

 

Utbildning

Jonas Klingberg
Jag har haft kursverksamhet inom områdena hälsa, friskvård, dans och rörelse, personligt utforskande och massage i 25 år. Dansens magiska medicin är det jag brinner allra mest för.

Jag är utbildad 5Rytm® lärare av Gabrielle Roth och Moving Center School i USA, i både Waves 2004 & Heartbeat 2009. Jag bor i Stockholm där jag erbjuder regelbunda klasser. Jag har även workshops, fördjupningskurser och retreater runt om i Sverige och utomlands. Se kalender. Vill du anordna en kurs där du bor, kontakta Mona.

Jag är även utbildad Beteendevetare med Friskvårdspedagogisk inriktning och folkhälsa, grundare av Body Movement Coach™ utbildningen, bmcoach.com initiativtagare till Stockholm Yoga & Dance Festival yodafestival.se samt drivit ett komplementärt alternativt center i Örebro.

 

Olika rörelseverktyg

Andra rörelseutforskande verktyg och inspirationskällor jag har erfarenhet av och som är inslag i mitt arbete är kurser och studier i Dansterapi, Autentisk rörelse, Shamanism, Kontaktimprovisation, Vipassana meditation, Holotropisk- och Frigörande andning m.m.

Jag har också lång erfarenhet av att jobba med massage och kroppsbehandlingar, både till privatpersoner, företag och också som massagelärare, då jag har utbildat massageterapeuter runt om i Sverige tillsammans med Svenska Hälsoteamet i 10 år.

Jag har gått flera utbildningar och kurser i olika kroppsbaserade behandlingsmetoder bl.a Akupressur, Klassisk massage, Thai massage, Energimassage, Triggerpunktsbehandling, Chakraflödesmassage, Reiki Master m.m.

Drivkraften och intentionen med mitt arbete är att skapa ett tryggt och stödjande utrymme i utforskandet och upptäckandet av vår enorma potential och breda register som människa.

 

Min Dansresa

Så länge jag kan minnas har jag gillat att röra mig och använda kroppen. Kropp och människa har varit en röd tråd i hela mitt yrkesverksamma liv. Den fria uttrycksfulla dansen kom jag för första gången i kontakt med 1990 på en kurs i Värmland där dansen var ett inslag. Tid och rum försvann eller stannade, nuet blev oändligt. Jag kom i kontakt med en fysisk och samtidigt subtil kraft som genomsyrade varje cell och andetag.

När jag hittade Gabrielle Roths första bok Rörelsens helande kraft – vägen till extas 1991 slukade jag den på samma sätt som hennes musik och började dansa de 5Rytmerna® hemma i mitt lilla vardagsrum varje morgon i flera år. Sen dess har dansen och jag varit oskiljaktiga.

Under alla år av kurser, utbildningar och lärare har dansen följt med mig eller så har jag följt den, oavsett så har dansen varit den tydligaste och mest direkta lärokällan och påminnelsen till att hitta hem och få kontakt med det som är levande i mig, genom sitt tydliga, klara, instinktiva och icke verbala språk av ärlighet och kreativitet.

 

Om Mona Edwertz – kontaktperson och administratör

Tackkort mindre 2

Hej!

Det är mig du möter om du mailar till BodyMoves. Jag är ansvarig för det administrativa och skickar bl a ut nyhetsbrev, uppdaterar hemsidan, skapar events på facebook och är kontaktperson för många av de workshops och retreats BodyMoves anordnar.

Jonas och jag lärde känna varandra när han bodde i Karlstad, där jag bott i många år. Vi undervisade bl a på samma dansutbildning i Kramfors och jobbade på samma skola i Sunne under en period. Genom åren har jag dansat med Jonas på många olika workshops och klasser, både i Sverige och utomlands. Jag har också varit gästlärare på Body Movement Coach™ utbildningen.

När jag kom i kontakt med den fria dansen för drygt 15 år sen blev jag förälskad direkt. Dansen gav mig ett utrymme dels att släppa taget om tankar och stress, dels att göra mer sanna och ärliga val i livet, att få tillgång till att lyssna bättre på min inre röst. Under ca sex år hade jag egna grupper i fri dans och rörelse i Karlstad.

Jag är beteendevetare, pedagog och samtalsterapeut och har undervisat på Karlstads universitet och Yrkeshögskola Wermland i sammanlagt 16 år. Hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat med hälsa och ledarskap, våra tankemönster, beteenden, självbilder, val och beslut genom livet som färgar vårt inre såväl som yttre ledarskap. En upptäcktsfärd och ett utforskande som aldrig upphör att fascinera mig!

Jag ser fram emot att möta dig, välkommen att höra av dig!

Mona Edwertz
Tel: +46 (0)707 – 93 93 23
info@bodymoves.sescroll to top Local affordable webdesign, graphic design, branding and marketing offered by Bristol Based Design JG - A creative digital agency.

Digital Marketing & Creative Agency
Bristol Based Website Design & Development
Branding, Logo & Graphic Design