Om Jonas

Jag har under 25 år varit verksam i området förkroppsligad närvaro träning genom verktyg som massage, dans och rörelse, yoga, breath work, shamanism och vipassana meditation. Under dessa år har jag hållit klasser, kurser, retreater och utbildningar runt om i Sverige och utomlands.

Jag är utbildad beteendevetare/hälsovetare med inriktning mot friskvård och folkhälsa, certifierad lärare i rörelsemetoderna 5Rytmer® ( både i Waves 2004, Heartbeat 2010 ) och Open Floor. Jag är även utbildad massageterapeut samt studier i dansterapi vid danshögskolan i Stockholm.

Drivkraften och intentionen i mitt arbete är att skapa ett tryggt och stödjande utrymme i utforskandet och påminnelsen om vår kroppsliga intelligens som en grundkompass och resurs i vardagen. Genom detta bygga självkänsla och tilltro till livet och sig själv som människa.

I lek, allvar och djupdyk håller han dansen och gruppen professionellt och samtidigt varmt personligt. På ett sensibelt vis känner Jonas in vad som rör sig i rummet, och med enkla och ibland knappt märkbara guidningar vägleder han in i dans.”
– Helena

Jonas Klingberg

Mer om mig....

Kropp, rörelse och människa har varit en röd tråd i hela mitt yrkesverksamma liv. Parallellt med min universitetsstudier till beteendevetare på 90-talet utbildade jag mig till akupressör på Axelssons gymnastiska institut i Stockholm samt massage terapeut vid Svenska Hälsoteamet i Värmland. 

År 2000 började jag samarbeta med Hälsoteamet och utbildade massageterapeuter på vår 1 årig utbildning runt om i hela Sverige i 12 år. 

Samma år gick jag min första kurs med Gabrielle Roth grundaren till de 5Rytmerna. 2004 gick jag hennes Wave grundlärarutbildning vid Moving Center school i USA. 2010 gick jag även hennes Heartbeat utbildning med fokus på emotionell intelligens. 

Under 2000 talet fortsatte jag att utbilda mig och gå kurser inom kroppsbehandling och rörelseutforskande så som thaimassage, energimassage, kontaktimprovisation, autentisk rörelse, shamanism, holotropisk och frigörande andning, vipassana meditation och dansterapi. 

2010 var jag en av grundarna och initiativtagarna till Stockholm yoga & dance festival som jag var med och drev i 6 år. Samtidigt startade jag Body movement coach utbildning och utbildade rörelse coachar i flera år. 

2015 gick jag den första Open Floor lärare utbildningen i Holland. Mellan 2016-18 gick Andrea Juhans libido träning i Frankrike. 2017 träffade jag danslegenden Anna Halprin och gick en sommar utbildning med henne på hennes fantastiska utomhus dansgolv i Redwood skogen utanför San Fransisco.