Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

A Pause of Silence – Open Floor movement retreat

mars 7 kl 16:00 - mars 10 kl 13:00

A Pause of Silence – Open Floor movement retreat
med Jonas Klingberg & live musik med Johan Bysell
Video

Välkommen till vår uppskattade och omtyckta retreat i tystnad, rörelse och med live musik.
Vi ser verkligen fram emot att detta 5:e år bjuda in till den fina och omtyckta kursgården Möllan. En vacker och mysig oas i den småländska skogen precis intill en sjö, med en vedeldad bastu och ett fantastisk dansrum.

Vad händer med närvaron och upplevelsen i oss själva när vi låter orden få vila?
Vad händer när vi tillåter en paus från konversationer och småprat mellan varandra och umgås i en levande tystnad i rörelse och stillhet under 4 dgr tillsammans?

Innehåll:
Inbjudan i denna dansretreat är att ge närvaro och nyfikenhet till det ursprungliga kropp och rörelsespråk som vi alla talar. Detta aktiveras och artikuleras när vi förkroppsligar våra musklers minnen, känslors kraft och tankars kreativitet.

Vi använder oss av dans- och rörelseuttryck, andning, våra 5 sinnen, naturen, kontaktskapande övningar, beröring, färg/form, bastu bad, kall bad och det skrivna ordet. Tillsammans med en bred variationer av musik som inkluderar live musik med Johan Bysell. Formen/strukturen på retreaten är ett växlande mellan dynamisk rörelse och pauser av vila och sittande meditation. Vi har 2 rörelse pass/ dag.

Det kommer finnas enkla och tydliga teman att utforska i dansen som innehåller Open Floors olika rörelse resurser. Syftet är att skapa ett tryggt, kreativt och tillåtande space för en skön djupdykning in i kroppen, rörelsens och musikens läkande mysterium.

Vad är Open Floor?
OF är en enkel och tillgänglig rörelseträning. Ett spännande självutforskande för alla där fokus ligger på kroppens inneboende rörelse resurser.

Ett kreativt upptäckande genom dans och rörelse i syfte och ge plats för en kroppslig medvetenhet, avslappnad närvaro, emotionell intelligens, autencitet och kontakt med vår inre kärna. I OF använder vi oss av de resurser/tillgångar som finns naturligt närvarande i våra inneboende kroppar när vi rör oss t.ex andning, centrering, gravitation, rumsuppfattning, expansion och kontraktion. Läs mer här: https://bodymoves.se/openfloor/

Johan Bysell är en lyhörd musiker som berör på djupet med sin livemusik. Utifrån en finstämd dialog med oss dansare, skapar Johan improviserade ljudlandskap genom hans akustiska och elektroniska toner. Johan spelar ett flertal instrument – från det indiska stråkinstrumentet esraj till olika stränginstrument, trummor och blåsinstrument.

Datum: 7-10 mars, begränsat antal platser, start tors kl.16 avslut sön kl.13.
Insats för retreaten: early bird 3.950 kr fram till 18 feb därefter 4.450 kr (service avgift tillkommer)
Kost & logi: 1.500kr/dygn (3 dygn)
Fb-event

Biljetttlänk: https://secure.tickster.com/gu8zvugwc4vtbac

Anmälan & frågor: till jonas@bodymoves.se
(i priset ingår en boknings avgift på 950 kr som ej återbetalas vid avbokning)

 

Detaljer

Start:
mars 7 kl 16:00
Slutar:
mars 10 kl 13:00
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Jonas Klingberg
E-post
jonas@bodymoves.se

Plats

Möllan
HÖGHULTSTRÖM 2,
Åseda, 364 33
+ Google Map